2021-01-16

УГВ планує буріння трьох свердловин на Березівському родовищі

АТ «УкрГазВидобування» (філія ГПУ «Полтавагазвидобування») планує буріння трьох нових експлуатаційних свердловин на газ і конденсат № 140,141,142 Березівського газоконденсатного родовища на Харківщині. Про це повідомляє ExPro Consulting, посилаючись на повідомлення в єдиному реєстрі ОВД 14 січня 2021 рjws.

Зазначено, що використовуватимуться бурові установки з дизельним приводом потужністю до 7 000 кВт, роторним та турбінним способом буріння.

Проєктна глибина свердловин - до 5655 м.

На період спорудження кожної свердловини передбачається укладання угоди на займання земельної ділянки площею до 4 га з землекористувачем (за погодженням з її власником).

Площа відводу земель у довгострокове користування на період експлуатації свердловин для присвердловинних споруд та під’їзних ґрунтових доріг до 0,5 га для кожної свердловини.

Очікувані об’єми видобутку природного газу становлять від 15 тис куб м /добу до 90 тис куб м /добу з кожної свердловини. Підключення свердловин включає обв’язку усть свердловин та прокладання газопроводів-шлейфів до 10000 м до установок підготовки вуглеводневої сировини.