2013-09-30

Третій загальний семінар представників геологічних служб України та Норвегії

У період 18-25 вересня 2013 р. у Норвегії, мм. Трондхейм, Брьоньойсун, Мо, було проведено 3-й загальний семінар в рамках спільного українсько-норвезького проекту «Кращий досвід і стандарти геологічного картування, обробки даних та оцінки мінеральних ресурсів» (NUMIRE).

Цей загальний семінар у Норвегії проводився вдруге і мав характер польової геологічної екскурсії. Основним завданням цієї екскурсії було зосередити увагу Української Сторони на складних питаннях геології каледонської складчастої споруди та корисних копалинах Північної Норвегії, сучасних методах вивчення речовинного складу і структурної геології метаморфічних комплексів нижнього палеозою, реконструкції геодинаміки та еволюції магматизму зон розтягу та колізії континентів, оцінки мінерально-сировинного потенціалу. Послідовність об’єктів екскурсії дозволила вивчити геологічні особливості зони переходу від Центрально-норвезького виступу фундаменту до південно-західної частини насувного комплексу Хелгеланд.

У ході підсумкового засідання за участю Першого заступника Голови Держгеонадр Падалка О.В. під час загального обговорення було наголошено на зацікавленості обох сторін у розвитку співробітництва та проведенні спільних заходів. Зокрема, сторони відзначили важливість проведення спільних польових геологічних семінарів, які дозволяють геологам обох країн обмінюватись практичним досвідом геологічного вивчення і використання надр.

Державна служба геології та надр України