2020-11-24

Trafigura допоможе легалізувати кобальтову галузь Конго

Як повідомляє MetalTorg, торгова компанія Trafigura уклала угоду з конголезьким постачальником кобальту Entreprise Generale du Cobalt (EGC), згідно з яким Trafigura профінансує створення контрольованих зон неофіційною видобутку сировини копачами, а також забезпечить створення центрів продажу та логістики для контролю поставок.

EGC зобов'язалася створити спільно з неурядовою організацією Pact технічний комітет для контролю відповідальних поставок. EGC повинна гарантувати, що кобальт, який купується і продається Trafigura, відповідає керівним принципам Організації економічного співробітництва та розвитку щодо відповідальних поставок мінералів.

Конголезька влада оголосила в листопаді минулого року державну монополію на покупку кобальту, прагнучи взяти під контроль ланцюжка поставок матеріалу з неофіційних родовищ та збільшити національний дохід за допомогою контролю цін.

 У ДРК виробляється близько 60 % всього видобутого в світі кобальту.

Хоча в основному кобальт в Конго добувають такі компанії, як Glencore і China Molybdenum, самостійні копачі забезпечують близько чверті видобутку кобальту в країні.

Згідно з базою даних Delve організації Pact, в світі налічується близько 42 млн самостійних і нелегальних гірничовидобувних компаній.