2017-08-11

Створено Громадську раду при Держгеонадрах

При Державній службі геології та надр України створено Громадську раду.

Склад Громадської ради при Держгеонадрах

Довідково:

03 серпня 2017 року завершилась дворічна каденція Громадської ради при Держгеонадрах.

Відповідно до Типового положення про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 (далі – Типове положення) кількісний та персональний склад громадської ради формується на установчих зборах.

Ініціативна група із 6 представників інститутів громадянського суспільства та 4 працівників Держгеонадр здійснила всі необхідні підготовчі заходи, передбачені Типовим положенням, для їх проведення.

07 серпня 2017 року в приміщенні Державної служби геології та надр України відбулись установчі збори з формування складу Громадської ради при Держгеонадрах.

Учасники установчих зборів (кандидати до складу громадської ради) шляхом рейтингового голосування визначили кількісний та персональний склад Громадської ради при органі.

На засіданні були присутні представники засобів масової інформації та інститутів громадянського суспільства, які не увійшли до списку учасників установчих зборів.

На підставі протоколу установчих зборів Держгеонадрами затверджено склад Громадської ради при органі.

Варто зазначити, що Державна служба геології та надр України взаємодіє не лише з громадськими організаціями у складі Громадської ради, ми завжди відкриті до співпраці з усіма небайдужими інститутами громадянського суспільства, з метою врахування громадської думки при формуванні державної політики у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.