2010-03-17

США. Поблизу Лос-Анджелеса були зафіксовані сильні підземні поштовхи силою 4,4 балла

На південний схід від Лос-Анджелеса в американському штаті Каліфорнія стався землетрус магнітудою 4,4. Інформації про жертв чи руйнування поки що не надходило.

Підземні поштовхи були зафіксовані 16 березня о 4 годині ранку за місцевим часом (13 година за київським). За даними геологічної служби США, епіцентр землетрусу знаходився на глибині 18 кілометрів у 2 км на північний схід від міста Піко-Рівера.

Варто зазначити, що землетруси в Каліфорнії не рідкість. Так, торік у травні в Лос-Анджелесі був зафіксований землетрус магнітудою 5,0. У 2003 році в результаті підземних поштовхів магнітудою 6,5 бала без електрики залишилися десятки тисяч людей. У 1994 році були зафіксовані поштовхи магнітудою 6,7, тоді загинули майже 60 людей, сотні постраждали.

За підрахунками вчених великі землетрусу в цьому районі можливі раз на 150 років. Останній найбільший землетрус магнітудою 7,9 в Каліфорнії стався в 1857 році.

Водночас мешканці Америки наразі налякані нещодавніми потужними землетрусом — підземні поштовхи у Чилі, які не вщухають досі, змінили координати кількох південноамериканських міст, а землетрус на Гаїті практично знищив половину острова. Жертвами стихії стали сотні тисяч людей.

«ОГО.ua»