2017-09-21

Сплав на плотах учасники присвятили 60-річчю УкрДГРІ

16 та 17 вересня колектив УкрДГРІ здійснив туристичний сплав на плотах. Маршрут розпочався від селища Седнів, що у Чернігівській області, потім річкою Снов, що є правою притокою Десни, учасники дісталися до села Макишин – маршрут довжиною близько 25 км.

За словами одного з учасників та ініціаторів сплаву, провідного інженера-геолога УкрДГРІ Олександра Ковтуна, «це була дивовижна подорож гарною й мальовничою річкою Снов, з чудовими краєвидами й теплою компанією колег».

Плавзасобом «послугував» пліт «Отаман» із шатром, що вміщує 10 осіб. «На плоті було все для нашого комфорту – шатро від сонця, набір посуду, стільці й навіть великий стіл, який чудово увмістив усіх нас. Ми почувалися в безпеці, бо нас супроводжував справжній провідник-професіонал!», – розповів заввідділу Олексій Ліхошерстов.

«Чудовий настрій, вечірнє вогнище й пісні під гітару стали винагородою для нас, і ми вирішили й надалі проводити подібні спортивні заходи під гаслом «Есть только миг между прошлым и будущим, именно он называется жизнь», – поділився своїми враженнями завідувач відділу інноваційних технологій Олексій Зур’ян.

«В душе каждого геолога осень ассоциируется с окончанием полевого сезона. И пусть не долгожданный посвист вертолета, а мерный стук подвесного мотора; пусть не ящики образцов горных пород, а всего лишь туристическая утварь; пусть не горные перекаты, а спокойная уверенность Снова… Все равно это возвращает к профессии, к тем годам, которые, скорее всего, уже не повторить, но которые были. Бывают дни, когда все сходится: и состояние души, и настроение коллектива, синева небес и природная красота. Вот такими были эти два дня с прощальной улыбкой бабьего лета», – ось так поетично змалював похід завідувач відділу Сергій Кочетков.

Усі учасники вересневого сплаву одностайні в думці, ще цей захід став незабутнім для них, і побажали, щоб він був не останнім, який ще більше згуртує колектив інституту.

Захід було проведено у межах ГЕОФОРУМУ-2017 й присвячено 60-річчю Українського державного геологорозвідувального інституту.