2021-01-16

SOCAR застосовуватиме стандарти Американського інституту нафти

13 січня між керівництвом SOCAR і представниками Американського інституту нафти (API) відбулася онлайн-зустріч, в ході якої був підписаний меморандум про співпрацю в області безпеки і якості промислових процесів. Про це повідомляє Trend з посиланням на SOCAR.

Ровнаг Абдуллаєв поінформував про науково-технічні досягнення нафтової промисловості Азербайджану, відзначив, що нова стратегія розвитку SOCAR передбачає вдосконалену систему ефективного управління та застосування міжнародних стандартів.

"У цьому відношенні API сприяє сталому розвитку і швидкій динаміці технологій. Яскравим прикладом цього стане початок впровадження в SOCAR стандартів менеджменту якості API-специфікації Q1 / Q2, що застосовуються провідними світовими нафтогазовими корпораціями. Ми віримо, що дотримання вимог передових галузевих стандартів API і впровадження сучасних практик, що побудували всю нашу роботу в рамках відповідних стандартів, поряд із захистом життя і здоров'я наших співробітників і охороною навколишнього середовища, внесуть важливий внесок у підвищення операційної ефективності компанії", - сказав Абдуллаєв.

Президент API Майк Соммерс сказав, що інститут, якому в 2019 році виповнилося 100 років, наразі має більше 700 стандартів, що застосовуються в більшості країн світу.

"Сфера діяльності API також включає в себе навчання і сертифікацію. Підписання такого меморандуму відбувається вперше не тільки в Азербайджані, але і в регіоні в цілому", - сказав він.

Між сторонами був підписаний меморандум. Згідно з меморандумом, структурні підрозділи SOCAR, системи управління організаціями з переробки, видобутку і транспортування будуть сертифіковані відповідно до стандартів API.