2020-08-13

Рудник Луло компанії Lucapa: нові рекорди з видобутку алмазів

На алювіальному руднику Луло (Lulo) в Анголі, який на 40% належить компанії Lucapa Diamond, в липні цього року було досягнуто новий рекорд видобутку алмазів за місяць - 3462 карата, майже відразу ж після якого настав новий денний рекорд в 463 карата, досягнутий на початку серпня. 

Попередній рекорд денного видобутку був встановлений, коли на початку лютого 2016 року у ділянці гірської видобутку 08 було витягнуто алмаз, названий «Камінь 4 лютого» вагою 404 карата, найбільший зареєстрований алмаз Анголи. 

Як заявила ця юніорна компанія, таких «відмінних результатів» було досягнуто завдяки видобутку гравію на ділянці 06 в поєднанні з нещодавно збільшеним парком землерийних машин. 

Lucapa повідомила, що завершено витяг двох крупнооб'ємних проб на ділянці L071 в рамках її програми відбору зразків кімберліту. 

Підрядник з автодорожніх перевезень з тих пір почав і завершив транспортування близько 4000 тонн кімберлітового матеріалу з ділянки L071 в зону складування заводу і почав транспортування нещодавно витягнутих зразків кимберлита з ділянки L072. 

Lucapa повідомила, що транспортування кімберлітового матеріалу з ділянки L072 в зону складування заводу буде завершено цього тижня, після чого матеріал з кімберлітових зразків з ділянок L071 і L072 буде оброблено окремо.