2018-07-31

Розірвання договору про СД з «Карпатигаз» та Misen дозволить збільшити обсяги реалізованого газу

Завдяки розірванню Стокгольмським арбітражем договору про спільну діяльність (СД) з ТОВ «Карпатигаз» та Misen Enterprises AB АТ «Укргазвидобування» отримало можливість повноцінно користуватися власними свердловинами, які раніше використовували у спільній діяльності.

Тому у другому півріччі 2018 року АТ «Укргазвидобування» збільшить обсяг газу власного видобутку для реалізації населенню в межах 150 млн м3, виходячи із факту видобутку у I півріччі в рамках даного договору.

У повному річному еквіваленті з 1 січня 2019 року з урахуванням проведення організаційно-технологічних регламентів і робіт з інтенсифікації видобутку, буріння нових свердловин, будівництва ще 5 ДКС (дожимні компресорні станції), які мали бути побудовані, але їхнє будівництво не було завершено, обсяг реалізації газу для населення збільшиться щонайменше на 300 млн м3 на рік.

Довідково

Нагадаємо, що з 2015 року УГВ послідовно здійснює курс щодо розірвання договорів про спільну діяльність, які систематично порушували оператори таких договорів. Національне антикорупційне бюро України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) здійснює з цього приводу низку проваджень.