2017-07-21

Робоча група при Мінприроди працює над вдосконаленням законодавства

18 липня 2017 року в Мінприроди відбулася розширена нарада під головуванням заступника міністра екології та природних ресурсів України Віктора Вакараша з питань вдосконалення системи надрокористування в Україні.

На нараді, яка відбулася за ініціативи міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака розглянули питання удосконалення регуляторного законодавства для підвищення інвестиційної привабливості видобувних галузей. В зустрічі взяли участь представники Держгеонадр України, Асоціації газовидобувних компаній України, ПАТ «Укргазвидобування», ПАТ «Укрнафта», НАК «Нафтогаз України», горновиробничих підприємств.

За словами Віктора Вакараша, сьогодні системи надрокористування в Україні потребує вдосконалення і врахування досвіду іноземних країн та євроінтеграційного напрямку розвитку України тут дуже важливо. «

Нині вітчизняна нафтогазовидобувна індустрія України стоїть на початку чергового етапу свого розвитку і залучення до цього процесу відповідального інвестора є невід’ємною складовою. Але всі гравці мають працювати у рівних умовах, відсутність вибіркових привілей та преференцій є важливим індикатором прозорості ринку. Саме тому робоча група за участі держави та бізнесу продовжить роботу над розробкою та оперативним погодженням змін до низки урядових нормативно правових актів, які регламентують роботу в цьому напрямку», - зазначив Віктор Вакараш.

Варто зауважити, що це вже не перше засідання присвячене вдосконаленню нормативно-правового регулювання у видобувній галузі та налагодженню співпраці із стейкхолдерами у вказаній сфері. Нагадаємо, що 29 червня така нарада проводилась для роз’яснення питань реалізації процедури оцінки впливу на довкілля, передбаченої Законом України «Про оцінку впливу на довкілля», саме для представників галузі надрокористування.

За результатом наради узгоджено конкретні кроки із напрацювання змін до законодавства в тісній взаємній співпраці між Мінприроди, іншими органами влади та підприємствами нафтогазового комплексу України.