2015-05-26

Рекомендації профільного комітету ВР

Члени Комітету на засіданні 20 травня ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду в першому читанні прийняти законопроект №2311  за основу.

Метою законопроекту авторами (народними депутатами С.Соболєвим, М.Томенком та іншими) визначено забезпечення збереження об’єктів природно-заповідного фонду України та удосконалення діяльності природоохоронної галузі шляхом внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України.

Законопроектом передбачається внести зміни:
1) до Закону України «Про природно-заповідний фонд України»;
2) до Земельного кодексу України;
3) до Податкового кодексу України;
4) до Бюджетного кодексу України;
5) до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»;
6) до Закону України «Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року».

Водночас Комітет, підтримуючи концепцію законопроекту, зазначає, що документ потребує внесення змін до інших статей Земельного кодексу України, Закону «Про природно-заповідний фонд України», які не є предметом розгляду цього законопроекту, що суперечить статті 116 Закону «Про Регламент Верховної Ради України».

За пропозицією народного депутата М.Томенка пропонується підтримати законопроект, виключивши під час доопрацювання до другого читання пункту 4) розділу 1 стосовно запропонованих змін до Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року.

Також за пропозицією народного депутата І.Рибака, пропонується відкоригувати під час доопрацювання законопроекту до другого читання підпункти з) та и) пункту 1 розділу 1 стосовно запропонованих змін до Закону «Про природно-заповідний фонд».