2017-04-10

Прокуратура Житомирщини заборонила розробку 6 родовищ з покладами бурштину

За клопотанням прокуратури області Житомирським окружним адміністративним судом винесено ухвали про зупинення дії оскаржуваних дозволів. Відтак, на час розгляду справ в суді, приватним підприємствам заборонено проведення будь-яких геолого-пошукових робіт та дослідно-промислової розробки ділянок надр бурштину на території Зимухінської, Козюківської і Тетерівської ділянок в Овруцькому, а також Замисловицької, Правобережної та ділянки «Стрілка»в Олевському районах, загальною площею понад 18 тис га.

Як повідомлялося раніше, прокуратурою Житомирської області встановлені факти протиправної видачі Державною службою геології та надр України 6 спеціальних дозволів товариствам «Амбер Холдинг», «РайтСолюшн», «Компанія «Надра Галичини» на здійснення геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки ділянок надр бурштину на позаконкурсній основі.

З метою припинення порушення вимог законодавства у сфері надрокористування та скасування вищезазначених незаконних дозволів, прокуратурою області в інтересах обласної ради заявлено шість позовів до адміністративного суду.

На даний час за усіма позовами відкриті провадження.

Також, з метою недопущення початку проведення геологічних робіт на площі понад 18 тис га, прокуратурою подано клопотання про заборону їх здійснення вищезазначеними товариствами, які судом задоволено.

Таким чином, дію 6 оскаржуваних спеціальних дозволів зупинено.