2021-01-22

Президент Ірану Рухані: Світу потрібні іранські нафта і газ

Президент Ірану Хасан Рухані сказав, що світу потрібні іранські нафта і газ, додавши, що країна може перетворитися нарегіональний центр з виробництва та експорту газу і електроенергії.

Виступаючи в четвер на церемонії відкриття великого газопереробного заводу по відеоконференції, президент назвав енергію одним з джерел національної могутності. Він зазначив, що Іран досяг потужності з видобутку одного мільярда кубометрів газу на добу. Підкресливши особливе місце країни з точки зору запасів енергії, він сказав, що світу потрібні іранська нафта і газ. Рухані сказав, що Іран володіє одними з найбільших запасів газу в світі, які оцінюються в 32 трильйона кубометрів.

«Ми повинні увійти в п'ятірку найбільших світових експортерів газу. (Ми повинні) експортувати газ до країн на південь і схід від нашої країни, а не тільки на захід. Це одна з важливих робіт, і ми повинні планувати її заздалегідь для майбутніх адміністрацій», - наводить його слова портал Iran.Ru. 

Газопереробний завод Bid Boland біля Перської затоки було запущено в південно-західній провінції Хузестан. За словами Рухані, загальний обсяг інвестицій в проєкт склав 3,4 мільярда доларів.