2017-09-19

Прес-служба Держгеонадр попереджає про фіктивну Громадську раду при Держгеонадрах

У одній із відомих соціальних мереж створена фіктивна сторінка Громадської Ради при Держгеонадрах: https://www.facebook.com/groups/778015335618176/ Останнім часом у мережі інтернет почали поширюватись цікаві подробиці про офіційний склад Громадської Ради при Державній службі геології та надр України.

Спільнота поширює різного характеру новини, щоб дискредитувати діючу Раду та нинішнє керівництво Держгеонадр. Так звана Рада позиціонує себе як реальне об’єднання громадських організацій з метою забезпечення прозорості і підзвітності діяльності сфери управління і розподілу українських надр. Основним діячем та адміністратором сторінки є Віталій Коломієць, один із засновників адвокатського об'єднання «Адвокат в Ореховський та Коломієць». Останнім часом ця особа виявляє зацікавленість до створення та безпосередньої участі в роботі Громадської Ради при відомстві. Основною вимогою є – відкритий доступ до геологічної інформації на користь зацікавлених осіб.

Прес-служба Державної служби геології та надр України запевняє, що новостворена сторінка Громадської Ради при Держгеонадрах немає ніякого відношення до офіційної сторінки Громадської Ради.

Нагадаємо, геологічна інформація надається після сплати коштів які надходять до держбюджету, адже така інформація є власністю Держави. Довідка: Склад Громадської Ради був затверджений керівництвом Держгеонадр 09.08.2017 наказом № 359. Детальніше про роботу офіційної Громадської Ради при відомстві можна ознайомитись за посиланням: http://www.geo.gov.ua/storinka/gromadska-rada-0