2017-04-21

Посол США в Україні відвідала виробничі об’єкти ПАТ «Укргазвидобування»

19 квітня посол США в Україні Марі Йованович відвідала виробничі об’єкти у Полтавській області найбільшої в Україні газовидобувної компанії – ПАТ «Укргазвидобування».
Візит посла складався з відвідин декількох об’єктів:  нової свердловини,  свердловини після КРС та свердловини, яка проходить процес інтенсифікації видобутку.
Американський дипломат мала на меті ознайомитися з енергетичною інфраструктурою України та з прогресом реалізації Програми «20/20» зі збільшення власного видобутку природного газу до 20 млрд кубометрів у 2020 році.

Загальна стратегія уряду України спрямована на збільшення у 2020 році видобутку газу в Україні до 27 млрд куб. м, що дозволить відмовитися від імпорту даного виду палива.

Держдепартамент США з 2015 року підтримує реформу та трансформацію компанії «Укргазвидобування». В рамках американської допомоги було проведено технічний аудит свердловин, оцінку бурового обладнання, оцінку наземної інфраструктури, запущено реформу закупівельної діяльності та здійснено трансформацію сфери управління персоналом.

«Сьогодні я мала добру нагоду на власні очі побачити прогрес УГВ у сфері підвищення ефективності та прозорості компанії. Я вітаю зусилля керівництва Укргазвидобування щодо збільшення видобутку газу в Україні. Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну на її шляху реформ до досягнення енергетичної безпеки», – зазначила посол Йованович.

«Україна досягла значних успіхів у реформуванні газової галузі, але попереду ще чимало роботи із залучення інвестицій. Зокрема, ще багато зусиль треба докласти у сфері видачі нових ліцензій на розвідку та видобуток газу, зниження рентних ставок на видобуток газу і повноцінного впровадження закону про ринок природного газу», – підкреслила пані Йованович.

У свою чергу голова правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко зазначив, що на фоні стагнації на світових ринках природного газу Україна нарощує обсяги видобутку вуглеводнів, щоб замінити імпорт. Укргазвидобування як найбільша компанія у цьому секторі є локомотивом реформ в українській газовій промисловості, використовує сучасне обладнання та залучає постачальників послуг.

Посол Йованович обговорила можливості  американських компаній щодо співпраці з УГВ  у багатьох сферах, включаючи буріння, бурові сервіси, наземне обладнання тощо.

«Ми активно співпрацюємо з низкою виробників і постачальників послуг у США, і вітаємо більш активну співпрацю з американськими партнерами», – додав Прохоренко.
«Ми прагнемо зміцнити конкуренцію у цьому секторі і привести рівень нашої промисловості у відповідність до світових стандартів. Американські компанії можуть нам в цьому допомогти», – підкреслив Голова Укргазвидобування.