2017-10-13

Підписано Меморандум про співробітництво між УкрДГРІ та Інститутом Технологій ГФС В‘єтнаму

11 жовтня 2017 р. Український державний геологорозвідувальний інститут та Інститут Технологій ГФС В‘єтнаму підписали Меморандум про співробітництво. 
 
Підписання документу відбулося в рамках українсько-в’єтнамського форуму «Відносини між В‘єтнамом і Україною в новому періоді». 
 
Українську сторону представляв директор УкрДГРІ Сергій Гошовський, в’єтнамську – Віце-президент Ради GFS Group – директор Інституту Технологій (GFS) Нгуєн Хуу Дієп.
 
Документом передбачається двостороннє співробітництво та реалізація спільних проектів у сферах:
 
• геології та наукового супроводу геологорозвідувальних робіт усіх видів та напрямків для забезпечення видобутку і переробки корисних копалин;
 
• впровадження розробок щодо застосування альтернативних джерел енергії та ресурсозберігаючих і енергоефективних систем;
 
• організації і проведення спільних наукових конференцій тощо.
 
Загалом учасники форуму обговорили основні тенденції та напрямки співробітництва між країнами. «Потенціал співпраці України та В’єтнаму  великий, а от товарообіг поки що скромний. Ми могли б співпрацювати не тільки у торгівлі, а  й запроваджувати спільні інвестиційні та науково-дослідні проекти», - сказав  Хоанг Куок Віонг, заступник Міністра промисловості і торгівлі В'єтнаму, голова в'єтнамської частини Міжурядової комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва. Також пан Хоанг Куок Віонг висловив сподівання, що Форум та  домовленості компаній під час «B2B» (Business to business) послугують додатковим імпульсом для виходу на якісно новий рівень взаємовигідної співпраці між країнами.
 
Організаторами Форуму «Відносини між В‘єтнамом і Україною в новому періоді» виступили Посольство Соціалістичної республіки В’єтнам спільно з Торгово-промисловою палатою України. Загалом Форум зібрав понад 200 представників компаній України та В’єтнаму.