2017-09-13

Представники української сторони взяли участь у презентації першого звіту ІПВГ в Німеччині

6 вересня у Берліні відбулась презентація першого звіту ІПВГ, підготовленого Німеччиною. Документ містить контекстуальну частину та результат звіти даних, і охоплює такі сектори як видобуток піску, гравію, каменю, бурого вугілля, кам’яного вугілля, вапна, кам’яної солі тощо.

Німецький звіт у багатьох параметрах спирається на прийняті в Німеччині директиви ЄС з прозорості та підзвітності (Directive 2013/50/EU, Directive 2013/34/EU). Сьогодні звітування компаній у німецькому процесі ІПВГ є добровільним, однак відкриття цієї ж інформації є обов’язковим в рамках згаданих директив, перше звітування очікується до початку 2018 року. Незалежним Адміністратором для німецького звіту ЕІТІ стала компанія Grant Thornton.

До участі в презентації було також запрошено Олену Павленко, президента аналітичного центру DiXi Group та заступницю голови Багатосторонньої групи зацікавлених осіб (БГЗО) в Україні. Вітаючи Німеччину з публікацією звіту ІПВГ, Олена Павленко зокрема зазначила, що наступним кроком дуже важливо було би поширити звіт серед місцевих громад і отримати їхні побажання до інформації у наступному звіті. Також, Україна та Німеччина могли б об’єднати свої зусилля, поширити практику звітування в рамках ІПВГ серед інших європейських країн, а також країн-сусідів.

Поїздка здійснена за підтримки уряду Німеччини через Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.