2019-02-11

Олег Прохоренко завершує роботу в групі Нафтогаз

НАК «Нафтогаз України» припинить контракт з головою АТ «Укргазвидобування» Олегом Прохоренком з 15 березня 2019 р. До затвердження наглядовою радою Нафтогазу нового голови правління Укргазвидобування тимчасово виконувати обов’язки керівника цієї компанії буде директор групи Нафтогаз з інтегрованого газового бізнесу Андрій Фаворов. Зміни відбуваються в рамках трансформації групи Нафтогаз та створення дивізіонів за бізнес-напрямками.

«Ми вдячні Олегу Прохоренку за велику роботу, яку він провів в Укргазвидобуванні за останні три роки. Прийнявши управління компанією в умовах надзвичайно обмежених ресурсів, Олег зумів не допустити зменшення видобутку газу. Він домігся незаперечного прогресу у оновленні УГВ та запровадженні нових технологій, зокрема, інтенсифікації виробництва. Я дякую Олегу за його внесок у перший етап реформи Нафтогазу та переконаний, що попереду його очікують нові успішні проекти», – сказав голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

«Я дякую команді Укргазвидобування та Нафтогазу за той шлях, який ми пройшли разом. Ми змінили тренд видобутку газу в Україні з падіння до зростання, створили ринок сервісних послуг в газовидобуванні, оновили застарілу матеріально-технічну базу, створивши передумови до збільшення видобутку природного газу у майбутньому», — зазначив Олег Прохоренко.

За словами Андрія Фаворова, газовий дивізіон Нафтогазу орієнтуватиметься на підвищення операційної ефективності та конкурентоспроможності. «Я поділяю високу оцінку професійних якостей Олега учасниками нафтогазового ринку України і вдячний за його внесок у розвиток Укргазвидобування. Ми продовжимо роботу над збільшенням економічно обґрунтованого видобутку, розширенням нашої ресурсної бази, трансформацією Нафтогазу та збільшенням цінності компанії для наших акціонерів - народу України», — зазначив Андрій Фаворов.