2020-01-24

Обласні адміністрації підтримали інвестиційні пропозиції Держгеонадр

Сьогодні у Державній службі геології та надр України відбулася зустріч голови Служби Романа Опімаха та Голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка. Учасники обговорили шляхи залучення інвестицій у розробку українських надр та промоцію об’єктів Інвестиційного атласу надрокористувача.

Роман Опімах закликав голів ОДА долучатися до популяризації інвестиційних можливостей «Площі, запропоновані надрокористувачам у Інвестиційному атласі можуть бути цікавими у першу чергу власникам середнього бізнесу. Водночас, ми розуміємо, що для залучення інвестицій необхідно комунікувати із місцевими громадами, власниками малого та середнього капіталу, готовими вкладати свої кошти у розробку українського видобування на чесних і прозорих умовах, які зараз створюємо у Держгеонадрах», — каже Роман Опімах.

За словами спікера, підтримка обласних рад допоможе почути потреби та зауваження надрокористувачів, створити ефективний механізм взаємодії та забезпечити якісний сервіс для надрокористувачів.

«Ми змінюємо підходи роботи і стаємо відкритими — для бізнесу і для громадян. Переконаний, що розвиток українського видобування, залучення інвестицій може стати серйозним поштовхом до розвитку місцевих громад, створення робочих місць, покращення рівня життя населення на місцях і, зрештою, зростання ВВП країни», — наголосив Роман Опімах.

 Сторони також домовилися про проведення спільної робочої зустрічі із бізнес-спільнотою Житомирської області, де планують обговорити інвестиційні можливості та пояснити громадам перспективи розвитку видобування у регіоні.

Нагадаємо, Державна служба геології та надр закликала обласні адміністрації популяризувати Інвестиційний атлас надрокористувача. Ініціативу Служби вже підтримали Вінницька, Чернігівська, Черкаська, Харківська, Полтавська, Кіровоградська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Дніпропетровська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Хмельницька, Луганська облдержадміністрації.