2020-11-19

ОАЕ можуть вийти з угоди ОПЕК

На тлі загострення відносин із Саудівською Аравією і Росією Об'єднані Арабські Емірати обмірковують можливість виходу з альянсу ОПЕК +, повідомляє Bloomberg.

«Це незвичайний крок, оскільки ОАЕ довгий час уникали публічних конфліктів, вважаючи за краще вирішувати суперечки за зачиненими дверима, не привертаючи уваги. Не ясно, чи є попередження про можливість виходу з альянсу маневром для того, щоб підстьобнути переговори про рівень видобутку, або дійсно розглядається в рамках обговорення політики », - повідомляє агенство.

Напруженість між Саудівською Аравією та ОАЕ росла з кінця літа, коли ОАЕ збільшили видобуток нафти понад квоти, передбачені угодою ОПЕК +, що викликало застереження в інших. Тепер ситуація ускладнилася на тлі зростаючого невдоволення ОАЕ розподілом квот. Емірати вважають його несправедливим. При цьому наголошується, що офіційні представники ОАЕ публічно не повідомляли про те, що держава планує вихід з ОПЕК +.

Агентство також відзначає, що повідомлення про вихід ОАЕ з ОПЕК + з'явилися в досить скрутний момент - на тлі пандемії коронавірусу, яка загрожує попиту, коли будь-які ознаки нестабільності в альянсі можуть підірвати нафтовий ринок.