2020-11-24

Норвегія збільшила видобуток нафти і конденсату на 6 %

Обсяг видобутку рідких вуглеводнів на норвезьких нафтогазових родовищах в жовтні поточного року виріс на 106 тис. б / д, (на 6 % в порівнянні з уточненими даними за вересень). Про це повідомляє EnKorr

Проте, показник виявився на 9 % нижче прогнозу Norwegian Petroleum Directorate. Згідно з підсумковими даними за вересень, обсяг видобутку рідких вуглеводнів в країні становив 1,771 млн б / д.

Обсяг видобутку нафти в Норвегії в жовтні склав 1,611 млн б / д, що на 6,6 % менше, ніж прогнозував NPD і на 8,5 % вище за рівень вересня. Основні причини того, що видобуток у жовтні опинилося нижче прогнозного, - це страйки і ремонтні роботи на деяких родовищах. Відзначається, що показники видобутку нафти за звітний місяць включають її скорочення на 134 тис. барелів на день у другій половині 2020 року.

Обсяг видобутку широкої фракції легких вуглеводнів у Норвегії в жовтні склав 253 тис. б / д, а конденсату - 14 тис. б / д. Також, згідно з наведеними в повідомленні даними, обсяг видобутого в Норвегії в жовтні газу склав 287,9 млн кубометрів на добу, що виявилося на 13,2 % нижче прогнозу NPD.