2020-11-19

«Нордік-Буд» створив лабораторію неруйнівного контролю для бурового обладнання

Сервісна нафтогазова компанія створила структурний підрозділ на базі випробувальної лабораторії неруйнівного контролю та технічної діагностики устаткування нафтогазовидобувної промисловості та геологорозвідки. Про це повідомляє ExPro Consulting. 

Мета підрозділу забезпечити надійність та безаварійність роботи, а також зменшити фінансові ризики під час різного роду робіт, пов’язаних з видобутком, переробкою та транспортуванням вуглеводнів.

Випробувальна лабораторія проводить різного роду перевірки у різноманітних умовах. Виділяють наступні комплекси перевірок устаткування для буріння:

- Вхідний контроль бурильних, обсадних труб на відповідність технічним характеристикам – товщинометрія стінки тіла, твердість матеріалу труб, коерцитиметрія, ультразвукова дефектоскопія;
- Контроль елементів бурильної колони – а саме сталевих бурильних труб, в тому числі з приварними замками, ведучих бурильних труб (ВБТ), центраторів, перевідників, калібраторів, шламоуловлювачів тощо;
- Контроль бурових труб при підйомі з свердловини;
- Контоль бурового обладнання – кронблоків, талевих блоків, елеваторів, бурової лебідки, роторів, спайдерів та інших;
- Контроль бурових вишок і їх основ.


Для проведення неруйнівного контролю використовуються візуальний (VT), радіографічний (RT), магнітний (МТ), капілярний (РТ), ультразвуковий (UT) методи, а також метод вимірювання твердості виробів та контроль якості ізоляційних покриттів.

 

Загалом, випробувальна лабораторія компанії «Нордік-Буд» виконує роботи з технічного огляду та експертного обстеження зазначеними вище методами:

- Устаткування нафтогазовидобувної промисловості та геологорозвідки;
- Устаткування газової промисловості з тиском природного газу не більше ніж 1,2 МПа і зрідженого газу - не більше ніж 1,6 МПа
- Обстеження устаткування газової промисловості з тиском природного газу понад 1,2 МПа

Детальніше на ExPro Consulting