2021-01-12

NMDC відновлює видобуток алмазів в районі Панна в індійському штаті Мадхья-Прадеш

Департамент лісового господарства індійського штату Мадхья-Прадеш дозволив Національній корпорації по розробці корисних копалин (National Mineral Development Corporation, NMDC) відновити роботу свого алмазного рудника поблизу міста Маджхгаван в районі Панна провінції Бунделханд. Роботу на ньому було припинено в зв'язку із закінченням строку дії екологічного дозволу 31 грудня 2020 року. Про це повідомляє Rough & Polished. 

Директор тигрового заповідника Panna Tiger Reserve У. К. Шарма повідомив, що наказ про відновлення діяльності рудника стосується робіт, що ведуться на ньому.

У наказі від 4 січня 2021 року, зокрема, йдеться: «Експлуатація Національної корпорацією по розробці корисних копалин алмазного рудника, розташованого на площі 74 га в лісовій зоні святилища Гангана в Панна, триває протягом останніх 50 років. Уряд штату продовжив оренду на наступні 20 років, і питання про продовження оренди знаходиться також на розгляді Ради з охорони дикої природи штату і Національної ради з охорони дикої природи. У разі відсутності нових операцій з видобутку корисних копалин і відсутності несприятливого впливу на дику природу роботи на руднику повинні бути відновлені до дозволу Ради з охорони дикої природи».