2018-07-06

Науково-дослідне судно «ISKATEL» розпочинає пошук нафти і газу на Північно-західному шельфі Чорного моря

Сьогодні, 6 липня 2018 року, в Одесі відбудеться відхід в рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна «ISKATEL», яке здійснюватиме роботи з пошуку нафти і газу на Північно-західному шельфі Чорного моря.

Експедиція «ISKATEL», що належить Причорноморському державному регіональному геологічному підприємству, триватиме 15 днів. Сейсморозвідувальні і геохімічні роботи будуть здійснюватись в межах Кілійсько-Зміїного уступу і Криловського прогину. Район робіт – Північно-західний шельф Чорного моря.

Як зазначив т.в.о. Голови Держгеонадра Олег Кирилюк, наразі південний регіон країни – найменш вивчений і один із перспективних, шельф Чорного моря освоєний на 4%.

«У планах нашого підприємства «Причорномор ДРГП» проведення комплексних геофізичних і геохімічних дослідженнь з метою виявлення і підготовки до пошуково-розвідувального буріння перспективних об’єктів з відпрацюванням 7000 км. профільних робіт сейсморозвідки і 3200 станцій геохімічних спостережень. Цим рейсом ми вчергове розпочинаємо морський етап масштабних робіт», – наголосив Кирилюк.
Нагадаємо, наприкінці листопада 2016 року «ISKATEL» провів перший етап морських робіт на північно-західному шельфі Чорного моря. Як зазначають науковці, запаси газу становлять на менше 40 млрд куб м газу на площі 7 тис. кв. м.

20 вересня на міжнародному заході Odesa Offshore Conference 2018 (ООС2018) т.в.о. Голови Держгеонадра Олег Кирилюк разом з представниками Причорноморсько ДРГП презентують результати дослідження, та розповість про реформування конкурсу з продажу ліцензійних ділянок на шельфі Чорного моря. Реєстрація на ООС2018 відкрита за посиланням.