2018-07-31

Нафтогазові ділянки Держегеонадра виставлять на електронні торги в лютому 2019 року

30 липня в Office of the National Investment Council of Ukraine відбулося друге засідання робочої групи з питань поліпшення інвестиційної привабливості газовидобувного сектору за участі очільника Державної служби геології та надр України Олега Кирилюка.

Експерти галузі газовидобутку, представники профільних міністерств провідних бізнес асоціацій AmCham, EBA, USUBC, AGPU, інвестбанку EBRD та громадської організаціі Dixi Group обговорювали Дорожню карту щодо прискорення проведення аукціонів з продажу спецдозволів на видобування вуглеводнів та відкриття геологічної інформації.

За словами О. Кирилюка дана «road map» передбачає чіткий план дій починаючи від формування переліку потенційних площ до оголошення переможців.

«За допомогою затвердженої  урядом «Дорожньої карти щодо прискорення проведення аукціонів з продажу спецдозволів на видобування вуглеводнів» перші аукціони ми повинні провести в лютому наступного року. Зараз ми працюємо над якістю підготовки ділянок які будуть виставлені на перший електронний аукціон. В карті вказані конкретні терміни та виконавці. Впевнений, що реалізація проекту відкритих конкурсів та відкриття геологічної інформації дадуть помітніші результати, ніж безпосередні вкладення компаній в розробку родовищ. На все про все у нас є – 8 місяців. Таким чином, ми зможемо залучити реальні інвестиції в Україну та збільшити обсяги вітчизняного газовидобутку», – заявив тимчасово виконуючий обов’язки Голови Держгеонадр Олег Кирилюк.

Нагадаємо, 26 липня в четвер Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду затвердив постанову про відкриття геоінформації і схвалив запуск з 1 вересня пілотного проекту проведення електронних аукціонів на користування надрами. Одночасно Голова Уряду особисто узгоджував та запроваджував різні важливі пункти широкої рефрми надрокористування, що зараз проводиться в Україні.

Також в Держегеонадрах повідомляли, що збираються виставити на аукціони 44 ділянки з покладами обсягом газу у 150 мільярдів кубометрів. При цьому доступ інвесторів до цих ділянок буде спрощено.

Дорожня карта щодо прискорення проведення аукціонів з продажу спецдозволів на видобування вуглеводнів