2019-04-19

Нафтогаз та китайська Sinosure обговорили напрямки подальшої співпраці

Вчора голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв провів зустріч з президентом китайської державної експортної кредитної агенції Sinosure паном Ван Тінке (Wang Tingke). Під час зустрічі сторони обговорювали напрями співпраці між двома корпораціями, а також відбулось більш детальне ознайомлення очільника Sinosure з бізнесом групи Нафтогаз.

Як повідомлялося раніше, у Пекіні між НАК «Нафтогаз України» та корпорацією Sinosure було підписано меморандум, який дозволяє залучати в межах 1 млрд. доларів США боргове фінансування та прямі інвестиції від китайських банків, фінансових установ та корпорацій.

Також пройшли робочі переговори з представниками провідних китайських фінансових установ щодо можливих умов та інструментів фінансування проектів групи Нафтогаз, постачання обладнання робіт та послуг.

«Наша команда і надалі працюватиме над залученням іноземних інвестицій та кредитного фінансування для збільшення обсягів видобутку газу та розвитку проектів відновлювальної енергетики та енергоефективності. Співпраця у цьому напрямі з китайськими корпораціями є дуже перспективною для групи Нафтогаз та України в цілому», – зазначив Андрій Коболєв.