2019-01-17

Нафтогаз створив дивізіони «Газ» та «Нафта»

В рамках реалізації корпоративної стратегії групи Нафтогаз правління компанії 14 січня затвердило нову модель управління бізнесом групи.
 
Модель передбачає створення профільних дивізіонів за ключовими напрямами роботи групи. Зокрема, рішенням правління утворюються дивізіони «Інтегрований газовий бізнес» (далі – дивізіон Газ) та «Нафта» (далі – дивізіон Нафта). Керівником дивізіону Газ призначено Андрія Фаворова, дивізіону Нафта – Миколу Гавриленка.
 
До складу дивізіону Газ увійдуть такі бізнес-одиниці: 
- АТ «Укргазвидобування» (за винятком підрозділів, що здійснюють діяльність з переробки та роздрібної реалізації нафтопродуктів);
- ДК «Газ України»;
- ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України»;
- ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг»;
- ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Тепло»;
- Naftogaz Trading Europe AG;
- ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз»;
- підрозділи НАК «Нафтогаз України»: департамент балансів газу, диспетчеризації, метрології та обліку газу; департамент реалізації газу; управління імпорту газу та митного оформлення; управління трейдингу газу.
 
До складу дивізіону Нафта увійдуть: 
- АТ «Укртранснафта»;
- АТ «Укрспецтрансгаз»;
- ДП «Укравтогаз»;
- підрозділи АТ «Укргазвидобування»: департамент реалізації; філія управління з переробки газу та газового конденсату.
 
Планується створення ще кількох дивізіонів, до сфери відповідальності яких увійдуть інші основні та допоміжні бізнес-процеси групи Нафтогаз.
 
Дивізіони не є юридичними особами або підрозділами юридичних осіб. Директора дивізіонів призначатимуться правлінням Нафтогазу за поданням голови правління та підпорядковуватимуться правлінню. Поточне керівництво директорами дивізіонів здійснюватиме голова правління Нафтогазу.
 
У свою чергу, директора дивізіонів матимуть право подавати до правління пропозиції щодо обрання і припинення повноважень керівника та членів правлінь бізнес-одиниць, що входять до складу дивізіону.
 
Відповідальність за результати роботи за кожним із напрямів нестимуть очільники відповідних дивізіонів та керівники бізнес-одиниць.
 
«Нова структура управління бізнесом групи Нафтогаз дозволить значно посилити ефективність роботи за кожним із напрямів, а також налагодити дієву систему контролю роботи керівників. Ми очікуємо, що перехід на нову організаційну структуру допоможе збільшити прибуток, уникати непотрібних втрат та, відповідно, збільшити цінність компанії для нашого кінцевого акціонера – народу України», – зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.