2020-07-15

«Надра Карбон» планує буріння 7 пошукових свердловин на Західнотокарсько-Краснянській площі

ТОВ «Надра Карбон» планує провести геологічне вивчення та розробку родовищ в межах Західнотокарсько-Краснянської площі, що на Луганщині, шляхом буріння 7-ми пошукових свердловин глибиною близько 2 500 м. Про це повідомляється в реєстрі ОВД 10 липня 2020 р.

За повідомленням у межах Західнотокарсько-Краснянської ділянки, площа якої складає 91,067 кв. км, прогнозуються поклади газу, конденсату та нафти у відкладах приурочених до малоамплітудних склепінь та тектонічних блоків, в межах яких локалізуються ймовірні продуктивні горизонти. Таких об’єктів налічують близько 7-ми.

Відповідно до геологічної будови Західнотокарсько-Краснянської ліцензійної площі (№ 5053 від 20.12.2019 р.) пошукові свердловини доцільно влаштовувати поетапно. На першому етапі планується спорудження свердловини №1, на другому №2 і так до свердловини №7, при отриманні запланованих результатів в ході буріння.

В разі отримання комерційного припливу вуглеводнів, передбачено будівництво газопроводів-шлейфів та об`єктів облаштування родовища, що планують проводити у відповідності до окремо розроблених робочих проєктів.

Нагадаємо, «Надра Карбон» (засновник TUTKOVSKY PLC) одержала перемогу в електронному аукціоні Держгеонадр на придбання Західнотокарсько-Краснянської площі за 1,65 млн грн 30 жовтня 2019 р.

Довідка ExPro:

ТОВ «Надра Карбон» (керівник: Вадим Демчук; власники: TUTKOVSKY PLC (Кіпр), Ігор Толочко та Володимир Безвинний; кінцевий бенефіціар - Павло Загороднюк) - компанія, що входить в групу компаній Павла Загороднюка, основний вид діяльності: технічні послуги в області видобутку нафти і природного газу.