2017-10-13

На Чернігівщині продовжать буріння пошукової свердловини

Цього тижня в Чернігові на базі ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія» відбулося засідання розширеної науково-технічної ради.

Захід відбувся за дорученням Голови правління Компанії Ярослава Климовича в рамках Стратегії НАК «Надра України», що спрямована на підвищення ефективності геологорозвідувальних робіт із нарощування ресурсної бази вуглеводнів. У засіданні прийняли участь фахівці ДП НАК «Надра України» «Укрнаукагеоцентр», ДГП «Укргеофізика» та УкрДГРІ.

Ключовим питанням на нараді стало вирішення подальших напрямків робіт на пошуковій свердловині № 3 Північно-Липоводолинської площі. Запропонований  ДП «Укрнаукагеоцентр» план робіт, за результатами дискусії, знайшов повну підтримку у присутніх геологів, науковців і виробничників. Тож на нараді було прийнято рішення про продовження буріння свердловини з похилоспрямованим стовбуром з метою отримання притоків нафти та газу.

Рішення, які прийняті на засіданні розширеної науково-технічної ради, сприятимуть підвищенню ефективності проведення подальших геологорозвідувальних робіт не тільки на Північно-Липоводолинському нафтогазоперспективному об’єкті, а і в межах структур Тунівської зони в цілому.