2013-04-02

Міністр Олег Проскуряков бере участь у офіційному візиті делегації на чолі з Прем`єр-міністром України М.Я.Азаровим до м. Будапешт

В ході офіційного візиту Прем`єр-міністра України М.Я. Азарова до м.Будапешт, Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков взяв участь у зустрічі Прем`єр-міністра України М.Я. Азарова з Президентом Угорщини Яношем Адером, ознайомився з роботою Південно-Пештських очисних споруд компанії  «Веорг», а також підприємств у сфері сільського господарства та фармації. Компанія VEORG-BioenergyLtd (у минулому відома як VBE-OrganicaLtd.) успішно здійснює інтегрування провідних світових технологій переробки стічних вод у містах шляхом впровадження високотехнологічних екологічно дружніх рішень.

Під час відвідання очисних споруд у Південному Пешті, було наголошено на зацікавленості України у залученні сучасних технологій для вирішення проблем водоочищення.

Під час зустрічі з журналістами Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков проінформував представників закордонних ЗМІ відносно потенціалу, планів та конкретних дій України, спрямованих на зменшення зовнішньої енергетичної залежності нашої держави, у тому числі й шляхом започаткування розвідки та видобутку т.зв. «альтернативних видів газу».

Міністр Проскуряков відзначив, що екологічний компонент питання розвідки та майбутнього видобутку, включно з громадським контролем є одним з найголовніших пріоритетів та критеріїв відбору компаній, які зайшли на український ринок у цій царині.

Міністерство екології та природних ресурсів України