2017-08-17

Міненерговугілля сприятиме роботі інвесторів в енергетичному секторі

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик провів засідання Робочої групи з реагування на проблеми інвесторів, за участі представників компаній членів Американської торгівельної палати в Україні та Європейської Бізнес Асоціації.
 
Сторони обговорили актуальні питання порушені представниками бізнесу, а саме особливості імплементації та реалізації Закону України «Про ринок електричної енергії», лібералізації ринку газу та збільшення обсягів газовидобування, також питання приватизації в енергетичному секторі, поточний стан та перспективи закупівлі вугілля.
 
Ігор Насалик повідомив, що в рамках реформи державного управління в Міненерговугілля будуть створені три директорати з оновленим кадровим складом, які будуть виконувати функції щодо вироблення та реалізації державної політики в енергетичній сфері.
 
Окрему увагу приділено обговоренню проекту Енергетичної стратегії України, яку наразі погоджено Урядовим комітетом та очікується схвалення відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України.
 
Питання енергетичної безпеки є ключовим для Міненерговугілля,  зазначив Ігор Насалик.
 
За підсумками зустрічі домовилися спільно з представниками бізнесу працювати над вдосконаленням нормативної бази та реалізацією Енергетичної стратегії.