2019-06-18

Міненерговугілля готове взяти участь у конкурсному відборі Проектів EU Association Lab

У Міненерговугілля проведено робочу зустріч з представниками проекту «Консультаційний фонд Асоціації Україна-ЄС».

Зустріч проведена з метою обговорення пропозиції участі Міненерговугілля  у 2 раунді конкурсного відбору Проектів (стартапів) EU Association Lab (Лабораторія проектів для імплементації Угоди з ЄС). Лабораторія проектів – це конкурсна програма нових ідей, які покликані надати імпульс для реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. ЇЇ завдання - допомогти фахівцям міністерств знайти відповідь, яким чином розробити та втілити власні ідеї для реалізації Угоди з ЄС.

Сторони обговорили питання імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, завдання в рамках Енергетичної стратегії до 2035 року та можливість реалізації проектів за сприяння GIZ.

Лабораторія створена спільно з Урядовим офісом європейської та євроатлантичної інтеграції та GIZ. Конкурсне журі складається з представників Урядового офісу, GIZ та 1991 Open Data Incubator.  Критеріями щодо відбору проектів є внесок ідеї до імплементації Угоди про Асоціацію, потреба технічної допомоги для реалізації проекту, конкретність продукту з довгостроковою перспективою його використання, наявність команди, яка має складатися з представників різних міністерств, бізнесу та громадянського суспільства, а також наявність потенціалу для реалізації у коротко- та середньостроковій перспективі.

Слід зазначити, що минулого року започатковано 1 раунд  відбору Проектів. Так  4 червня цього року відбулись презентації 5 стартапів, над якими працювало 5 команд державних органів. Після завершення роботи Лабораторії пілотний продукт повинен бути готовим до реалізації та прийнятим на баланс до однієї з державних установ.

Міненерговугілля підтримало пропозицію щодо участі  у конкурсному відборі Проектів і зацікавлене в реалізації свого стартапу.

Експерти Директорату стратегічного планування та євроінтеграції відзначили готовність долучитись до розробки ідей та взяти участь у конкурсі. У термін до 7 липня 2019 року Міністерство має надати актуальну та пріоритетну ідею Продукту, яка сприятиме імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

Зустріч проведена під головуванням керівника експертної групи Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Дениса Рудики за участю державних експертів Олени Іванової, Вікторії Руженкової, Олега Сусака, Валентина Кириченка, Ірини Козир, Євгенії Німак, Анастасії Григоренко, Миколи Яковенка, Олега Капелюша.

У зустрічі взяли участь директор проекту «Консультаційний фонд Асоціації Україна-ЄС», GIZ, Каріна Шульц (Carina Schulz) та координатор EU Association Lab  Тетяна Венцель (Tetiana Ventsel) зазначеного проекту.