2018-04-19

Міненерговугілля підтримує курс на залученням інноваційних технологій

У Міненерговугілля проведено зустріч з представниками компанії Halliburton International.

Зустріч провела заступник Міністра з питань європейської інтеграції Наталія Бойко.

Метою зустрічі є налагодження ділових відносин та майбутньої співпраці в галузі енергетики з урахуванням того, що Україна є одним із найбільших у континентальній Європі виробником вуглеводнів та надійним транзитером енергоресурсів.

Наталія Бойко зазначила, що Україна зацікавлена у пошуку та впровадженні інноваційних розробок у галузі видобутку, переробки викопних видів палива з метою збільшення національного газовидобутку. Також поінформувала про заходи, які здійснює Уряд з метою створення сприятливого інвестиційного клімату та зацікавленості у збільшенні газовидобування.

При цьому Наталія Бойко наголосила, що стратегічно важливим є комплекс законодавчих ініціатив, спрямований на фіскальне та регуляторне стимулювання розвитку газовидобувної індустрії. Зокрема 2018 році набули чинності ключові реформи газовидобувної галузі: впроваджено стимулюючий та стабільний режим оподаткування, діє підтримка нових інвестиційних проектів, оновлена регуляторна система, яка наблизила процедури до найкращих світових стандартів.

Наталія Бойко відзначила заходи для дерегуляції видобувного сектору та децентралізації ренти. Починаючи з цього року місцеві громади отримуватимуть 5 відсотків рентних платежів, що дозволить створити можливості для виконання соціальних програм та сприятиме зацікавленості у розвитку газовидобування в регіонах, налагодженню конструктивного діалогу з обласними радами.

Представники компанії Halliburton International зі свого боку зазначили, що прагнення досягти збільшення газовидобутку з метою досягнення пріоритетів держави, збалансування інтересів бізнесу та споживачів енергії є тим підґрунтям, яке створює додаткові можливості для налагодження ділових відносин.

За підсумками зустрічі домовилися про більш детальне опрацювання пропозицій щодо можливостей співпраці у сфері видобування вуглеводнів.