2020-08-13

Міндовкілля та Ernst & Young підписали меморандум про співпрацю

Меморандум щодо принципів цифрового розвитку у сфері охорони навколишнього природного середовища та необхідних для цього трансформацій підписали Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський та партнер Міжнародної консалтингової компанії «Ернст енд Янг» Костянтин Невядомський.

Міністр наголосив, що Президент України та Кабінет Міністрів України поставили амбітне завдання створити зручну систему для людей та усі послуги, що надає Міндовкілля, перенести у цифровий формат.

«Ми хочемо перевести усі послуги в електронний формат. Це скоротить час на обробку запитів, зменшить кількість персоналу, який буде зайнятий у цих процесах. А головне – зробить послуги швидшими, зрозумілішими та ближчими до людей», – повідомив Роман Абрамовський.

У свою чергу, Костянтин Невядомський зауважив, що компанія готова допомогти Міністерству створити дорожню карту та бачення цільової системи: «Наше спільне завдання – підвищити ефективність роботи Міністерства. Цифровізація процесів призведе до покращення рівня сервісу для зовнішніх користувачів. І щоб якісно це зробити, потрібно дослідити проблематику та поточний стан справ, опрацювати та обговорити ініціативи. Кінцевим результатом нашої співпраці має стати верхньорівнева Концепція цифрової трансформації Міндовкілля, що буде містити опис поточної ситуації, принципи цифрової трансформації та напрями подальшої роботи».

Міністр подякував за співпрацю та наголосив, що усі послуги, які будуть переведені в цифровий формат, мають працювати без втручання посадової особи.

«Маю сподівання, що діагностика адміністративних послуг Міндовкілля стане точкою неповернення і запустить процес цифровізації Міністерства», – зазначив Роман Абрамовський.