2017-06-20

М.Фощій: «Реформування геологічної галузі – одне із першочергових завдань»

«Сьогодні першочерговими завданнями є реформування геологічної галузі для забезпечення ефективного функціонування інституцій у сфері, пов’язаній із надрокористуванням та охороною довкілля», – сказав перший заступник голови Держгеонадр Микола Фощій, відкриваючи в Одесі IV Міжнародний геологічний форум «Актуальні проблеми та перспективи розвитку геології: наука й виробництво» (Геофорум-2017). 

Серед інших пріоритетів, що стоять перед геологічною галуззю, пан Фощій назвав вдосконалення законодавства, покращення фінансування ГРР, використання альтернативних і відновлюваних джерел енергії, суттєве вдосконалення державного контролю за процесами надрокористування. 

«Мінерально-сировинна база для економіки України є визначальною, адже з видобування і використанням корисних копалин пов’язано близько половини промислового потенціалу України і 20 % її трудових ресурсів. А сьогодні, з набуттям Україною реального суверенітету, забезпечення сировиною по суті означає її національну безпеку», – відзначив М. Фощій і висловив упевненість, що високий фаховий і представницький рівень учасників Геофоруму-2017 дасть змогу виробити пропозиції та рекомендації, які сприятимуть зміцненню економічної і політичної незалежності та процвітанню нашої Батьківщини.