2020-08-05

MEPS прогнозує, що виробництво сировини з нержавіючої сталі у світі у 2020 році складе 47,2 млн тонн

Сталь

Британська аналітична служба MEPS прогнозує, що виробництво сировини з нержавіючої сталі у світі у 2020 році складе 47,2 млн тонн. Після чотирьох років зростання поспіль це може означати зменшення майже на 10 відсотків порівняно з показником минулого року. Уповільнення в основному пов’язане з пандемією COVID-19, і вжитими в усьому світі заходами для обмеження його поширення. Через пандемію COVID-19 світове виробництво скоротилося майже на 6% в першому кварталі. Обмеження, що застосовувалися національними та місцевими органами влади, у багатьох регіонах, що виробляють нержавіючу сталь, були найсуворішими в період з квітня по червень. MEPS підрахував, що світовий обсяг виробництва був приблизно на 20 відсотків нижчим, ніж той, що зафіксований за ті ж три місяці 2019 року. 

В Європі, незважаючи на значні скорочення виробництва близько піку пандемії, багато учасників ланцюгів поставок продовжують повідомляти про слабкі навантаження. Як результат, більшість виробників нержавіючої сталі закриють на традиційні літні канікули. Отже, як завжди, буде зафіксовано сезонний спад у виробництві. Після цього передбачається поступове зростання активності.

У Сполучених Штатах обсяг виробництва значно впав у другому триместрі 2020 року. Очікується повільне відновлення, але цьому може перешкоджати постійне поширення COVID-19 у країні.

Очікується, що в Індії у другому кварталі 2020 року буде повідомлено про значне зниження виробництва.

У Китаї, де вперше було відмічено COVID-19, в перші місяці цього року було зафіксовано значне падіння виробництва. Очікується, що до кінця 2020 року обсяг виробництва повернеться до майже допандемічного рівня.

Очікується, що Південна Корея та Тайвань повідомлятимуть про порівняно помірне скорочення обсягу виробництва в період з квітня по вересень. За оцінками, у другому кварталі значно скоротилося виробництво в Японії. Прогнозується, що всі три країни відновляться в кінці року до темпів випуску продукції, аналогічних тим, які були зафіксовані 2019 року.