2021-01-22

Меморандум по родовищу «Достлуг» - нова віха в історії розвитку відносин між Азербайджаном і Туркменістаном

Про це сказав заступник начальника департаменту з організації заходів та зв'язків з громадськістю SOCAR Ібрагім Ахмедов, повідомляє Trend News Agency.  

««Достлуг» - це нова назва родовища, яке знаходиться на кордоні азербайджанського і туркменського секторів Каспійського моря. В Азербайджані воно раніше називалося "Кемер", а в Туркменістані - "Сердар". Переговори про спільну розробку родовища велися і раніше. Сьогодні вони матеріалізувалися в формі меморандуму, підписаного представниками двох країн», - сказав він.

Ахмедов зазначив, що за радянських часів азербайджанські фахівці проводили тут розвідувальні роботи, що дозволяє поставити це родовище в плані його запасів приблизно в один ряд з такими родовищами, як «Карабах».

«Ми вважаємо, що його запаси можуть бути уточнені за допомогою сучасних методів сейсмічної розвідки і, можливо, розвідувального буріння. Необхідно визначити багато питань технічного і комерційного характеру в зв'язку з майбутньою розробкою цього родовища. Меморандум є першим кроком на шляху до цієї мети. У той же час це, мабуть, нова віха в історії розвитку відносин Азербайджану з сусіднім Туркменістаном, який є в етнічному та конфесійному відношенні братською для нас країною. Бачиться значний потенціал для розвитку відносин між нашими країнами в сфері нафтогазової промисловості. У зв'язку з цим символічно нову назву нашого спільного проекту - «Достлуг» (дружба)», - підкреслив він.