2021-01-15

Lucapa Diamond тимчасово закрила рудник Mothae після введення карантину

Lucapa Diamond тимчасово призупинила видобуток на кімберлітовому руднику Mothae, що в Лесото, перевівши його в режим належного догляду і обслуговування і дотримуючись заходів безпеки. Про це пише Rough & Polished. 

Це сталося після того, як уряд Лесото ввело в дію нову 14-денну загальнонаціональну самоізоляцію через різке збільшення числа випадків захворювання коронавірусом.

Lucapa Diamond повідомила, що видобуток і переробку руди буде відновлено після завершення самоізоляції.

«Нашим пріоритетом є забезпечення здоров'я і безпеки наших цінних співробітників на місці їхньої роботи, - сказав керуючий директор Lucapa Diamond Стівен Везеролл. - Очікується, що припинення носитиме тимчасовий характер, оскільки це рішення з охорони праці та техніки безпеки на руднику, а не обмеження ринку». 

Він також сказав, що Lucapa Diamond продовжує співпрацювати зі своїми фінансистами протягом цього періоду, оскільки ринок алмазів продовжує рухатися позитивною траєкторією. Lucapa Diamond нещодавно продала партію здобутих на руднику Mothae алмазів загальною вагою 4 676 каратів за 5,6 млн доларів, або по середній ціні 1 198 доларів за карат. Це найвища середня ціна в доларах за карат, коли-небудь досягнута на Mothae при продажу продукції рудника.

Партія проданих алмазів включала в себе алмаз кольору D вагою 101 карат, витягнутий після повторного відкриття рудника в четвертому кварталі 2020 року, який є найціннішим каменем, видобутим на сьогоднішній день на Mothae.