2017-09-12

Китайці вперше виграли трубний тендер «Укргазвидобування» на 53 мільйони

ПАТ «Укргазвидобування» 5 вересня за результатами тендеру замовило компанії «Jiangsu Elite Petroleum Technology Co., Ltd» (Китай) бурильних обважнених труб на $1,67 млн., або 52,65 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року поставлять сім видів бурильних обважнених труб, виготовлених цьогоріч зі сталі AISI 4145Н. Ціни різняться в межах $1 413-1 938, або 37-51 тис грн. за штуку. Через наявність потовщень, муфт, різей і ніпелів вирахувати ціну за тонну по формулі неможливо. Гарантійний строк становить рік.
Ціна угоди на 29% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 74,32 млн грн.

Конкурентами були «USA Denimex Inc.» (США) і «Thyssenkrupp Materials Trading EMEA Gmbh» (Німеччина), ТОВ «Торгіндустрія», які не знижували цін, а також ДочП «Завод обважнених бурильних та ведучих труб». Останнє скаржилось у конфліктну комісію «Укргазвидобування» на технічні невідповідності, нібито наявні у переможця, і пропонувало поставити товар на два відсотки дешевше – за 51,65 млн грн. Але скаргу не задовольнили, бо «пропозиція «Jiangsu Elite Petroleum Technology Co., Ltd» надана в оригіналі, відповідає встановленим критеріям кваліфікації та технічним вимогам».

«Jiangsu Elite Petroleum Technology Co., Ltd» – це перша китайська фірма, яка виграла тендер «Укргазвидобування» на поставку труб. Власником є Dai Aijun, а контактною особою у «Прозорро» – Віталій Свічкарь. Він володіє полтавським ТОВ «НВП Горизонт» та є співзасновником ТОВ «БСК Промбуд» і ТОВ «Світло Трейд».

За даними «Українських новин», Свічкарь очолює правління «Джиангсу еліт петролеум технолоджи Україна». Він повідомив агентству, що спеціалісти «Укргазвидобування» виїжджали на завод у Китай для вивчення виробництва.