2016-09-30

Керівництво Держгеонадр взяло участь в українсько-італійському бізнес-форумі

Керівник Державної служби геології та надр взяв участь в Українсько-італійському бізнес-форумі. Цей захід відбувався 27-28 вересня у Римі. Мета заходу – представлення потенціалу провідних галузей промисловості України з метою залучення італійських інвесторів та відкриття нових виробничих потужностей з італійським капіталом в Україні.

На цьому заході зібралися представники провідних галузей та члени уряду України та Італії. «Цей форум – це чи не головна платформа для розвитку економічної співпраці між Україною та Італією. У рамках бізнес-форуму ми провели чимало важливих зустрічей, які, я переконаний, допоможуть залучити італійських інвесторів в геологічну сферу. Перед Україною відкриваються багато перспектив, важливо правильно цим скористатися», – зазначив т.в.о.голови Держгеонадр Микола Бояркіна.

Ключовою метою Українсько-італійського бізнес-форуму було позиціонування провідних галузей нашої країни задля залучення та відкриття нових виробничих потужностей з італійським капіталом в Україні.

«Через нестабільність законодавчого сектору довіра до українського бізнесу на низькому рівні. Завдяки форуму ми дійшли згоди з президентом Української спілки промисловців та підприємців Анатолієм Кінахом щодо підтримки інвесторів, які вкладатимуть гроші у розвиток української економіки. У рамках співпраці ми з президентом УСПП вже запланували першочергові дії. Геологічна сфера – це один із стратегічних напрямів у розвитку України, тому об’єднання нашого досвіду та зусиль дозволить вивести надрокористування на конкурентний рівень», – підсумував Микола Бояркін.

По завершенні форуму українська та італійська сторони окреслили конкретні кроки для  розкриття двостороннього економічного потенціалу країн.