2017-03-28

ІПВГ – серед тем II Українського газового інвестиційного форуму

23 березня у Києві відбувся II Український газовий інвестиційний форум, на якому зібрались учасники у газовидобувної галузі та представники міжнародних інвесторів, щоб обговорити інвестиційні можливості газового ринку України. Деякі спікери у своїх виступах згадували про важливість дотримання Стандартів ІПВГ та підтримку курсу прозорості в галузі.

Народний депутат України, член Правління ІПВГ Ольга Бєлькова, звертаючись до учасників форуму, зазначила: “Довкола газовидобувної галузі є багато міфів. Ці міфи можна спростувати з допомогою Звіту ІПВГ, що містить в собі інформацію про прозорість і про ті компанії, які чесно  видобувають, сплачують ренту та всі інші податки”.

Виконуючий директор Асоціації газовидобувних компаній Роман Опімах зазначив: “Галузь та Асоціація традиційно підтримує  транспарентність та публічність. Компанії Асоціації минулі 2 роки надавали всю необхідну інформацію до звітів ІПВГ в Україні.  Сумною є ситуація з проектом закону ”Про розкриття інформації у видобувних галузях”, який не пройшов голосування у парламенті”.

Народний депутат України Наталія Кацер-Бучковська: “Для залучення інвестицій необхідно посилити прозорість у видобувних галузях. Прийняття закону “Про розкриття інформації у видобувних галузях”  дасть можливість покращити інвестиційний клімат в країні та наблизити видобувну галузь до Стандарту ІПВГ. Для міжнародних компаній це є важливим показником, адже будуть зрозумілі правила гри і додаткова гарантія того,  що вони будуть бачити хто є їхніми конкурентами”.

Слід зазначити, що станом на 23 березня 2017 у Верховній Раді була зареєстрована оновлена версія законопроекту “Про забезпечення прозорості у видобувних галузях” під номером 6229.