2020-05-22

Група Smart Energy запустила нову свердловину на Свиридівському родовищі

Британська компанія Regal Petroleum, що входить до складу групи компаній Smart Energy, отримала промисловий приплив вуглеводнів з нової розвідувальної свердловини на Свиридівському родовищі (Полтавська область), повідомили GEOnews.com.ua у PR-службі Smart Energy.

Свердловина №54, буріння якої було розпочато в жовтні 2019 року, вже дала промисловий приплив природного газу та газового конденсату на рівні 80 тис. м3/добу та 5 т/добу відповідно. Наразі проводяться дослідження роботи свердловини з подачею газу на установку збору та підготовки вуглеводнів.

Фактична глибина свердловини становить 5 322 м. Промисловий приплив вуглеводнів компанія отримала з перспективного горизонту B-23 візейського ярусу.

«Сучасні технології буріння та кріплення свердловин, унікальні технічні рішення застосовані при будівництві та випробуванні свердловини №54 дозволили нам мінімізувати негативний вплив на продуктивні колектори, зберегти їх фільтраційні властивості, отримати високий приплив вуглеводнів та достроково ввести свердловину в роботу», - прокоментував Віктор Дудзич, технічний директор групи компаній Smart Energy.

Нагадаємо, що в 4 кварталі 2019 року група Smart Energy ввела в експлуатацію свердловину №119 Мехедівсько-Голотовщинського родовища в Полтавській області. Наразі її середньодобовий дебіт складає  140 тис. м3/добу газу та 25  т/добу  конденсату.

Довідка

Regal Petroleum plc є публічною британською компанією, акції якої котируються на Лондонській біржі AIM. В Україні здійснює свою діяльність через Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» та ТОВ «Аркона Газ-Енергія» в Полтавській області, а також ТОВ «Пром-Енерго Продукт» в Харківській області, які володіють спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів. Всі компанії входять до складу групи Smart Energy.

У свою чергу група Smart Energy входить до Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів.

Нафтогазовий напрямок Smart Energy, окрім активів Regal Petroleum, представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область).