2017-06-20

Геофорум-2017 розпочав роботу

В Одесі відкрився IV Міжнародний геологічний форум «Актуальні проблеми та перспективи розвитку геології: наука й виробництво» (Геофорум-2017), присвячений 60-річчю Українського державного геологорозвідувального інституту. На форумі зареєструвалось понад 120 учасників – представників 50 геологічних, наукових, виробничих організацій та установ.

Такі заходи є винятково важливими, оскільки дозволяють обмінятися досвідом, консолідувати зусилля наукових і виробничих організацій у вирішенні пріоритетних завдань, що постають перед геологічною галуззю, налагодити співпрацю геологів з надрокористувачами всіх форм власності, – відзначив у вітанні слові перший заступник голови Держгеонадр Микола Фощій.

У липні 2017 р. виповнюється 60 років від дня заснування УкрДГРІ. Директор Інституту, співголова Оргкомітету Геофоруму Сергій Гошовський відкрив захід доповіддю «УкрДГРІ – 60 років в авангарді геологічної галузі» – про напрями роботи Інституту, історію його створення, завдання, які вирішують фахівці Інституту в системі державного надрокористування.

Тематика форуму охоплює широке коло питань: реформування геологічної галузі; пріоритетні напрями розвитку та відновлення МСБ України; регіональні геологічні та еколого-геологічні дослідження; новітні геолого-геофізичні технології пошуків і розвідки родовищ корисних копалин; геолого-економічна оцінка родовищ корисних копалин як регулятор оптимального користування надрами; альтернативні джерела енергії в Україні; нетрадиційні вуглеводні; законодавча та нормативно-правова база надрокористування.

Організатори Форуму – Міністерство екології та природних ресурсів України, Державна служба геології та надр України, Український державний геологорозвідувальний інститут, Державна комісія України по запасах корисних копалин, ДРГП «Донецькгеологія», Державна комісія з експертизи геологічних проектів та кошторисів, Національна Академія наук України, Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова.

Для учасників форуму організатори запланували тематичну автобусно-пішохідну екскурсію до Палеонтологічного й Геолого-мінералогічного музею Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова та ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства імені В. Є. Таїрова».