2017-07-07

Генпрокуратурою спільно з СБУ проводяться обшуки в приміщеннях регіонального відділення ПАТ «Укргазвидобування» та підприємствах-підрядниках

Департаментом з розслідування особливо важности сфера увольнения из-за рубежа и за его пределами. Головное управле ние контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України, здійснюється досудове разветвидування у кримінального провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна или заволодіння им шляхом зловживання службовим становищем).

Досудовим розслідуванням установлено, що службоі особи ПАТ «Укргазвидобування» діючи за попередньою змовою з службовимии особобами іноземные компаній, зловживаючи сводной службой становищем всупереч інтересам служби, шляхом завищення вартості робіт з гідророзриву пластів, які проводяться на території Полтавської и Харківської области, протягом 2016-2017 Років заволоділи державними коштами в особливо великих розмірах.

Встановлено, що у 2016 році ПАТ «Укргазвидобування» проведено 4 тендери, щодо проведенное робіт із гідророзривів пластів на свердловинах, які перебувають на балансі українського підприємства. Умовами таких тендерів було виконання 100 операцій з гідророзривів пласта загальною вартістю близько 400 млн грн.

Наразі, на підставі дозволу слідчого судді, у кримінальному провадженні, з метоъ відшукування оригіналів документів щодо укладання и виконання договорів, проводяться слідчі дії - обшуки в приміщеннях регіонального віділення ПАТ «Укргазвидобування» и підприємствах підрядников.

Досудове розслідування триває.