2018-02-26

Генпрокуратура відстояла припинення незаконного користування Стрілковим та Архангельським газовими родовищами

У червні 2017 року господарським судом Київської області задоволено позов заступника Генерального прокурора до ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» та ПрАТ «Пласт». Визнано недійсним договір про спільну діяльність від 05.03.2014, умови якого порушували інтереси держави та суспільства.

Органами прокуратури встановлено, що у сфері газовидобування комерційними структурами з залученням державних ресурсів створено злочинну схему по отриманню незаконного прибутку від спільної діяльності, яка завідомо суперечила інтересам держави.

Так, ПрАТ «Пласт» не виконавши умови договору щодо внеску у спільну діяльність 71 млн грн, незаконно отримав прибуток від неї. Натомість, державою внаслідок збиткового договору недоотримано біля 20 млн гривень.

Не полишаючи спроб незаконного отримання прибутку, приватною структурою в апеляційному порядку оскаржено рішення суду про задоволення позову прокурора лише через шість місяців після його вступу у законну силу.

Завдяки принциповій позиції Генеральної прокуратури України рішення суду про задоволення позову прокурора залишено без змін.