2021-01-08

Китай прискорює проекти з видобутку залізної руди в Австралії та Африці

За повідомленням Mining weekly, Китай планує побудувати до 2025 року як мінімум два «глобально значущих закордонних залізорудних рудника» для збільшення пропозиції. Цей крок є частиною плану країни щодо збільшення пропозиції металу і підвищення його цінової ємності.

Відповідно до п'ятирічного плану для сталеливарного сектора, опублікованому MIIT, до 2025 року частка китайських компаній в зарубіжних рудниках повинна становити більше 20 % імпорту залізної руди. П'ятирічний план чекатиме відгуків громадськості до 31 січня. Він також передбачає збільшення поставок інших сталеплавильних ресурсів, таких як хром і марганець.

Китай - найбільший виробник сталі в світі. Наразі країна залежить від імпорту майже 80 % залізної руди. Однак немає впевненості в тому, скільки з них припадає на закордонні шахти, в яких країна володіє частками.

У Китаї є родовища залізної руди з набагато нижчим вмістом порівняно з провідними виробниками, такими як Бразилія і Австралія. Країна володіє часткою в Гвінейській руднику Сіманду.

MIIT заявило: «Китай прискорить будівництво великих залізорудних проєктів в Західній Африці і Західній Австралії».