2020-07-15

Enwell Energy починає буріння свердловини на Свиридівському родовищі

Британська компанія Enwell Energy, що входить до групи компаній Smart Energy, розпочала буріння свердловини № 25 на Свиридівському родовищі (Полтавська обл.).
Буріння нової свердловини, проєктна глибина якої складає 5 320 м, заплановано закінчити в 1 кварталі 2021 року. Як повідомилі GEOnews.com.ua у PR-службі групи компаній Smart Energy, свердловина № 25 розвідувальна та націлена на розвідку та встановлення промислового значення покладів вуглеводнів горизонтів В-20, В-22 та В-23 візейського ярусу. У разі успішних випробувань, введення свердловини в роботу очікується протягом 2 кварталу наступного року.

Нагадаємо, що в цьому році британська компанія вже ввела в роботу свердловину № 54 також на Свиридівському родовищі (Полтавська обл.). Водночас вона проводить розробку проєкту з буріння пошукової свердловини на Васищівському родовищі (Харківська обл.) для вивчення перспектив видобутку на Введенській структурі і готується до буріння першої свердловини на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі (Полтавська обл.).

Довідка
Enwell Energy plc ( кол. Regal Petroleum plc) є публічною британською компанією, акції якої котируються на Лондонській біржі AIM та якій на 100% належать компанії, що здійснюють діяльність в Україні: Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед (зареєстроване Представництво в Україні) та ТОВ «Аркона Газ-Енергія», що працюють у Полтавській області, а також ТОВ «Пром-Енерго Продукт», яке здійснює видобуток у Харківській області. Вони володіють спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів. Всі компанії входять до складу групи Smart Energy.
У свою чергу група Smart Energy входить до Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів.

Нафтогазовий напрямок Smart Energy, окрім активів Regal Petroleum, представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область).