2008-03-20

Єгипет. Погоджено місце розташування першої української розвідувальної свердловини

Відповідно до Робочої програми з розвідки та розробки блоку Alam El Shawish East у Західній пустелі Єгипту представники філії НАК "Нафтогаз України" у Єгипті та Єгипетської генеральної нафтової корпорації (ЄГНК) погодили місце розташування першої української розвідувальної свердловини Hg34/3. Свердловина буде пробурена в межах родовища Харадіг, повідомляє прес-центр НАК “Нафтогаз України”.

З метою визначення безпосередньо на місцевості розташування гирла майбутньої  свердловини 18 березня група фахівців філії Компанії у Єгипті разом із представниками Геологічної служби ЄГНК виїхали у північну частину Концесійної території. Роботи з визначення розташування гирла свердловини здійснювались під керівництвом єгипетського геолога філії Компанії доктора Набіля Рашвана. На місці гирла свердловини було встановлено спеціальний реперний знак.

З метою будівництва свердловини зусиллями українського та єгипетського персоналу Філії попередньо було виконано геологічне обґрунтування доцільності її буріння, розроблено та погоджено з ЄГНК програму буріння. Нині виконуються підготовчі роботи для проведення тендерів щодо оренди бурового устаткування, придбання матеріалів та надання послуг для будівництва свердловини.

Продуктивний горизонт