2020-09-22

«ДТЕК Нафтогаз» відремонтував свердловину за допомогою снаббінга Denimex

ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» успішно провів ремонт свердловини №43 Семиренківського газоконденсатного родовища (ГКР) глибиною 5605м без її глушіння з використанням гідравлічної установки для снаббінгу компанії Denimex. Про це повідомляє пресслужба компанії ДТЕК.

За повідомленням, в результаті комплексу робіт свердловина істотно збільшила дебіт, а використання снаббінга дозволило експлуатувати її протягом усього періоду ремонту, який тривав 15,5 діб.

В ході робіт було піднято ліфт НКТ, проведено прострілочно-вибухові роботи продуктивного горизонту і виконано спуск нової конструкції хромованого ліфта НКТ з метою збільшення міжремонтного періоду свердловини, зазначили в компанії.

Крім того в пресслужбі візначили, що роботи виконувалися із залученням основного підрядника ТОВ «Денімекс Ворковер Солюшіонс» з використанням сучасної 150-тонної снаббінгової установки RDE-340K. Та компанії «Везерфорд Україна», яка провела прострільно-вибухові роботи у продуктивному горизонті.

З метою ефективного та безпечного виконання робіт і додаткового контролю за свердловиною, Технологічний центр ДТЕК Нафтогаз залучив до супроводу проекту міжнародного експерта Кевіна МакНотона (Kevin McNaughton) з більш ніж 20-річним досвідом ремонту свердловин в провідних нафтогазових компаніях в різних країнах світу.

Директор з видобутку і переробки вуглеводнів ДТЕК Нафтогаз Олексій Раптанов підкреслив:

«Наша компанія активно впроваджує інноваційні технології для підвищення ефективності розробки родовищ. Однією з таких є технологія снаббінга, яка дозволяє мінімізувати вплив рідин глушіння на продуктивні горизонти і проводити роботи без глушіння свердловини. Ми і надалі плануємо застосовувати снаббінг, в тому числі для виконання більш складних технологічних операцій».