2018-04-24

ДТЕК Нафтогаз розширює використання інноваційних технологій в геології

ДТЕК Нафтогаз став першою компанією в Україні, яка почала застосовувати сучасні технології петрофізичного моделювання вуглеводневих резервуарів на базі спеціалізованих програмних продуктів Interactive Petrophysics (IP).

Програмний комплекс Interactive Petrophysics вважається одним із світових стандартів галузі та використовується для просунутого петрофізичного аналізу комплексу даних про пласт. Він дозволяє об’єднати в один робочий процес усі свердловинні дані – геолого-промислові дослідження, каротажні криві, результати аналізу керна, дані геофізичних вимірювань, свердловинних іміджерів. Таким чином, компанія отримує інтегровану оцінку властивостей пласта, продуктивності свердловини та потенціалу покладів вуглеводнів. Гнучкі інтерактивні алгоритми роботи з даними дозволяють вирішувати задачі як для однієї свердловини, так і в цілому по родовищу.

Іван Гафич, директор з розвідки та перспективного розвитку ДТЕК Нафтогаз, підкреслив: «Використання інноваційних продуктів в галузі геології та геофізики дуже важливе для нафтогазових компаній. Програмне забезпечення Interactive Petrophysics дозволяє більш детально та всесторонньо дослідити вуглеводневий потенціал та продуктивність розрізів свердловин, вибрати оптимальну програму вилучення їх запасів, знизити геологічні ризики буріння та видобутку. В результаті, це допоможе оптимізувати інвестиції, підвищити ефективність розробки родовищ. Інноваційні технології – важливий фактор у досягненні газової незалежності України».